Sydvaranger Gruve skylder 2,8 milliarder kroner

Kreditorkravene etter konkursen i Sydvaranger Gruve beløper seg til 2,8 milliarder kroner. 370 personer mistet jobbene sine da gruva ble slått konkurs. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix)
Kreditorkravene etter konkursen i Sydvaranger Gruve beløper seg til 2,8 milliarder kroner. 370 personer mistet jobbene sine da gruva ble slått konkurs. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix)

Kreditorkravene etter konkursen i Sydvaranger Gruve beløper seg til 2,8 milliarder kroner. 370 personer mistet jobbene sine da gruva ble slått konkurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har til nå registrert at selskapet skylder 2,8 milliarder kroner. Det er ikke snakk om så mange kreditorer, bare rundt 50 stykker, sier bostyrer Leif Petter Madsen til NRK.

Han bekrefter langt på vei at mange kreditorer ikke vil få betalt det gruveselskapet skylder dem.

– Det er lite sannsynlig at vi vil få inn penger til å dekke de uprioriterte kreditorene, sier Madsen.

Les også: Likevel julelønn for konkursrammede i Kirkenes

De fleste bygningene og utstyret i Sydvaranger Gruve er pantsatt. Det vil derfor ikke være mulig å få inn penger til å dekke gjeld. Dette rammer små og mellomstore bedrifter i Kirkenes.

– Vi frykter konkurser, siden mange av våre medlemsbedrifter har vært underleverandører til Sydvaranger Gruve. Men vi er også bekymret for det generelle næringslivet i kommunen når en så stor aktør som Sydvaranger går konkurs, sier daglig leder Guro Brandshaug i Kirkenes næringshage.

Bostyreren sier det arbeides med en håndfull interessenter med tanke på oppkjøp.

– Det har vært åtte til ti interessenter, og en håndfull realistiske. Vi jobber med å finne en løsning som på sikt kan gi oppstart igjen. Men det blir nok ikke 370 arbeidsplasser og full drift med det første i gruva, sier Madsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus