Flåtten: Oljeprisfallet viser hvor sårbare Norge er

Svein Flåtten (H) mener en lavere oljeprisen og fallet i oljeinvesteringene viser hvor sårbart det norske næringslivet er.
Svein Flåtten (H) mener en lavere oljeprisen og fallet i oljeinvesteringene viser hvor sårbart det norske næringslivet er. Foto: NTB scanpix

Statsbudsjettet er et godt svar på en svært krevende situasjon for landet, mener Høyres finanspolitiske talsperson Svein Flåtten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er et budsjett for arbeid, aktivitet og omstilling, sa Flåtten i Høyres hovedinnlegg under Stortingets finansdebatt torsdag.

Han mener en lavere oljeprisen og fallet i oljeinvesteringene viser hvor sårbart det norske næringslivet er.

– Vekstmotoren er noe svekket. Det bør minne oss om at det vil komme omstillinger i næringslivet og kanskje for den enkelte. Omstillinger som vil smerte, sa Flåtten, som la til at den beste måten å sikre velferdsstaten på, er å sikre at flere kommer i jobb.

– Budsjettet vil bidra til å skape vekst i norsk økonomi, sa Flåtten og viste til satsing på samferdsel, kunnskap og forskning samt skattelettelser som skal gi nye investeringer i norsk næringsliv.

Les også:

Tror norske oljeinvesteringer snur i 2017

– Norge kan ha importert olje fra IS

Tilbake i 2011: – Norge har hatt flaks

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus