Meny

Eurosjefen frykter for Schengen-samarbeidet

Italias finansminister Pier Carlo Padoan (V) snakker med Tysklands finansminister og eurosjef Jeroen Dijsselbloem (H). Foto: François Lenoir/Reuters (NTB scanpix) Foto: Francois Lenoir / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eurosjef Jeroen Dijsselbloem advarer om at EU-landene kan være nødt til å danne et eget «mini-Schengen» hvis de ikke finner en løsning på asylstrømmen til Europa.

– Jeg ønsker ikke et mini-Schengen. Det får politiske og økonomiske konsekvenser for hele Europa, sier Dijsselbloem til den tyske avisen Handelsblatt..

– Samtidig kan vi ikke opprettholde velferdsstaten slik den er i dag hvis det fortsetter å komme like mange asylsøkere som nå.

Les også: FpU vil gjeninnføre passkontrollen

Flere hundre tusen mennesker reiser til Europa på grunn av krig og fattigdom. Mens EU-land som for eksempel Ungarn har stengt grensene, regner for eksempel Tyskland med at det kommer 800.000 asylsøkere til landet i år.

Les også: – Migrantkrisen kan ødelegge EU

– Vi er noen land som gjør mye for å lette på asylstrømmen. Disse landene er Sverige, Tyskland, Nederland, Østerrike og Belgia. Vi er i samme situasjon, derfor kan det være lurt å samarbeide tettere, sier tyskeren.

Han oppfordrer resten av Europa til å ta imot flere hvis Schengen-samarbeidet, slik det er i dag, skal bestå.

Les også: Erna Solberg frykter et grenseløst Europa

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus