Meny

Aker Solutions med milliardkontrakt – 200 ansatte sies opp

Per Harald Kongelf, Norges-sjef i Aker Solutions, uttaler at han gleder seg til å videreføre samarbeide med oljegiganten BP. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aker Solutions har inngått en ny avtale med BP Norge verdt 3,2 milliarder kroner. Likevel kommer 200 ansatte til å bli sagt opp.

Torsdag inngikk Aker Solutions en rammeavtale for hvordan de skal bistå med vedlikehold og utvikling ved olje- og gassfelt drevet av BP Norge. Kontrakten gjelder for fem år, og kan utvides for ytterligere fire år.

Les også: Aker Solution påvirket av ubalanse i oljemarkedet

– Denne kontrakten ble vunnet i en prestisjetung internasjonal og nasjonal konkurranse, og vil hjelpe til med å sikre jobber på vestkysten i Norge. Samtidig vil den bidra med avgjørende støtte i vår utvikling av kommende operasjoner lenger nord, sier Per Harald Kongelf, Norges-sjef i Aker Solutions.

Avtalen vil gjelde fra 1. desember, og er en forlengelse av en tidligere kontrakt som nå går ut. Aker Solutions vil bistå på oljefeltene Ula, Tambar, HOD og Valhall i Nordsjøen, samt Skarv i Norskehavet. Arbeidet vil bli gjort fra Aker Solutions' seksjon i Stavanger og Sandnessjøen, og firmaets verft i Egersund.

Les også: Real opptur for Røkke og Aker

Samme dag melder Nettavisen at selskapet sier opp rundt 200 ansatte i Aker Solution MMO (vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner). Nedbemanningen starter i år.

Aker Solutions MMO, som siden høsten 2014 har slitt på grunn av redusert aktivitet i markedet på norsk sokkel, har litt over 4.000 ansatte.

Les også: Flere hundre mister jobben i Aker Solutions

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus