Frp: CV-saken er alvorlig for Telenor

Telenor-sjef Sigve Brekke beklager at han i den engelske CV-en har stått oppført med en grad han ikke har fullført. Saken er ganske alvorlig for teleselskapet, mener Frps Øyvind Korsberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge bladet Kapital sto Brekke i ti år, mens han jobbet for Telenor i Asia, feilaktig oppført med en bachelorgrad i økonomi fra Høgskolen i Telemark, den tidligere Distriktshøgskolen i Bø.

Les også: Jussprofessorer mener Kolberg må trekke seg

Mangler to vekttall

Fra 1982 til 1984 var Sigve Brekke student ved Distriktshøgskolen i Bø i en rekke ulike fag, blant annet økonomi og administrasjon. Brekke tok 38 av de 40 vekttallene som kreves for å være høyskolekandidat ved skolen.

– Jeg har aldri med viten og vilje løyet om min akademiske bakgrunn. At jeg ikke fanget opp den uriktige oversettelsen av mine studier fra norsk til engelsk, beklager jeg på det sterkeste. Men jeg må få presisere at disse studiene aldri har vært avgjørende for min karriere. Og det er derfor de heller ikke står oppført verken på min LinkedIn-profil eller i Telenors presentasjonen av meg som konsernsjef, sier konsernsjefen i en pressemelding.

Les også: Telenor hyrer granskere for å få alle kort på bordet

– Korrekt presentert for styret

Telenor-styret opplyser at informasjonen selskapet fikk om Brekkes akademiske kvalifikasjoner, var korrekte da han tidligere i år ble ansatt som konsernsjef. Opplysninger om Brekkes akademiske kvalifikasjoner i Telenors systemer i dag er korrekte, inkludert oversikten over hans høyskolestudier og hans mastergrad fra Kennedy School of Government ved Harvard-universitetet.

– Utvelgelsen av Sigve Brekke var basert på en ryddig og grundig internasjonal prosess. De aktuelle kandidatene ble intervjuet av et fulltallig styre. Brekkes bakgrunn ble korrekt presentert for styret. Mer enn noe annet var det Brekkes resultater fra hans 17 år lange lederkarriere i Telenor som var utslagsgivende for ansettelsen av ham som konsernsjef, sier nestleder Frank Dangeard i Telenor-styret.

Korrupsjonsetterforskning

Næringsminister Monica Mæland (H) avsatte i slutten av oktober i år Svein Aaser som styreleder i Telenor. Bakgrunnen var styrets håndtering av den såkalte Vimpelcom-saken. Telenor er en av aksjeeierne i det russiske mobilselskapet, som etterforskes for korrupsjon i Usbekistan. Mæland viste til at hun da hadde fått ny informasjon om saken som hun mener hun og Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité burde fått tidligere.

På spørsmål fra TV 2 om kommentar til Brekke og hans CV, viser Mæland til selskapets styre.

Øyvind Korsberg (Frp), som sitter i næringskomiteen på Stortinget, mener saken er alvorlig.

– Telenor har jo et omdømmeproblem, og det er klart at denne saken ikke er med på å gjøre det enklere. Sånn sett er det ganske alvorlig, sier Korsberg til NRK.

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenorkonsernet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus