Meny

Solberg: – Solskinnsperioden er over

Statsminister Erna Solberg deltok onsdag og torsdag på et migrasjonsmøte med europeiske og afrikanske land i Maltas hovedstad Valletta. Foto: Anne Marte Vestbakke / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) mener at lav oljepris og flyktningstrøm har endret rammevilkårene for politikken fundamentalt. – Det blir strammere framover, sier hun.

– Solskinnsperioden er over. Prioriteringene fremover blir beintøffe. Reformvilje er viktigere enn noensinne. Å sette samfunnet i revers til da oljeprisen var høy og flyktningstrømmen liten, er oppskriften på katastrofe, sier Solberg til Dagens Næringsliv etter å ha vært på migrasjonstoppmøte i Malta.

Hun gjør det klart at veksten i oljepengebruk må senkes i normalår framover.

– I tillegg må vi passe på hva vi bruker oljepengene på. Det blir strammere fremover, varsler hun.

Les også: Migranter nektet ferjereise fra Tyskland til Sverige

Statsministeren mener at Norge ikke lenger er i en særstilling nå som oljeprisen har gått ned og at Norge blir likere andre europeiske land.

– Vi visste at vi hadde et omstillingsbehov i norsk økonomi. Vi visste at vi trengte reformer for å få økt produktivitet. Men lav oljepris og stor flyktningstrøm endret rammevilkårene for politikken fundamentalt, sier hun til Dagens Næringsliv.

Les også: Amnesty kritisk til regjeringens asylkampanje

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus