Sjeføkonom om utviklingen i norsk økonomi:

– Kommer til å bite mer

<p></p>
<p>Sjeføkonom Øystein Dørum i DNB Markets kommer med nye advarsler.</p>
Sjeføkonom Øystein Dørum i DNB Markets kommer med nye advarsler. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Sjeføkonom Øystein Dørum i DNB Markets har tidligere spådd fall i boligprisene ved flere anledninger. Nå tror han at dempende effekter vil føre til en flat utvikling, men advarer fortsatt mot oljebremsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank deltok han onsdag på boligkonferansen til Finans Norge, melder Dagens Næringsliv.

Dørum forteller at de egentlig ville vært litt mer negative, men tar høyde for at boligprisveksten de siste årene har vært høyere enn forventet. Dette tror han blant annet kan komme av måten folk tenker på.

— Folk tenker: «Krisen treffer ikke meg. Jeg skal ha bolig». Så fortsetter de å drive boligprisene oppover, sier han til Dagens Næringsliv.

Boligprisene er i dag høyere enn i fjor, ifølge bruktboligprisstatistikk tilhørende Eiendom Norge, Finn og Eiendomsverdi AS. Statistikken viser likevel at prisene falt 1,2 prosent fra september til oktober.

— Utviklingen har kanskje begynt å bite litt på folk. Budskapet vårt er at det kommer til å bite mer fremover, sier Dørum til Dagens Næringsliv.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus