Pensjonsreformen bidrar til flere seniorer i arbeid

Illustrasjonsfoto:
Illustrasjonsfoto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Pensjonsreformen har bidratt til at flere 66-åringer blir værende i arbeidslivet, viser nye tall fra Nav.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra 2011 har pensjonsreformen gitt alderspensjonister mellom 62 og 66 år mulighet til å kombinere jobb med alderspermisjon fra folketrygden, uten reduksjon i pensjonen. Nav-tallene viser nå at det ved utgangen av tredje kvartal i år var flere 66-åringer i arbeid sammenlignet med samme periode i fjor.

– Dette er imponerende med tanke på den vanskelige situasjonen på arbeidsmarkedet, sier seksjonssjef Ole Christian Lien i Nav.

– Allerede i 2011 så vi en markant økning i andelen 62-åringer som var i jobb. Fram til 2014 har dette forplantet seg videre til høyere aldre, ved at det samme årskullet også jobbet mer ved fylte 65 år. Så langt i 2015 ser vi at denne effekten fortsetter, sier Lien.

Nav-tallene viser at andelen 66-åringer i arbeid har økt med 3 prosentpoeng fra utgangen av tredje kvartal 2014 til 2015.

Det var 862.000 alderspensjonister ved utgangen av tredje kvartal, 32.000 flere enn for ett år siden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus