Budsjettnederlag for Frps hjertesaker

Men Siv Jensen selv var svært fornøyd med budsjettet hun la frem onsdag. Se video.

Fremskrittspartiet har i årevis lovet velgerne lavere bilavgifter, slutt på NRK-lisensen og færre flyktninger. Nå peker Siv Jensens statsbudsjett feil vei for nesten alle partiets kampsaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Budsjettet finansministeren og partilederen la fram onsdag, var er utypisk Frp-budsjett, skriver NRK. I kanalens oversikt nevnes det blant annet at bistandsbudsjettet er rekordhøyt, lisensen øker med 78 kroner og både bilavgiftene og bensin- og dieselavgiftene øker med 2,5 prosent.

Les også: – Et budsjett for omstilling og vekst

Det brukes også mer penger på flyktninger enn noen gang, og både bompengene og avgifter for alkohol og tobakk økes.

– Det er bemerkelsesverdig at Frps talsmann i debatten etter fremleggelsen av årets statsbudsjett, valgte å bruke all tid på å framheve at gifte pensjonister får beholde mer av pensjonen. Det tyder jo på at det ikke var så mye annet gledelig der, sier Frank Aarebrot, valgforsker og professor i statsvitenskap, til NRK.

Likevel tror han ikke at «budsjettnederlaget» vil føre til noe opprør blant Frps kjernevelgere.

– Hun (Jensen) gambler på at partiets egne velgere vil forstå, slik som de rødgrønne velgerne forsto at Jens Stoltenberg ikke kunne innfri alle løfter da finanskrisen slo til i 2008, sier Aarebrot.

Jensen er på sin side ikke enig i at budsjettet er for lite farget av Frp.

– Snarere tvert imot. Vi reduserer skattenivået og bygger flere sykehjemsplasser. Dette er Frp-politikk, sier finansministeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus