Meny

Må bruke mer penger på pensjonister og ledige

Utgiftene til alderspensjon stiger kraftig til 202 milliarder kroner i 2016. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utgiftene til alderspensjoner og dagpenger ventes å stige kraftig neste år.

Folketrygdens totale utgifter er ventet å øke med 18,5 milliarder kroner i forhold til saldert budsjett for 2015, opplyser Arbeids- og sosialdepartementet.

Utgiftene til alderspensjon stiger kraftig til 202 milliarder kroner i 2016. Det er ventet 26.000 flere alderspensjonister neste år. Regjeringens forslag om å øke grunnpensjonen for gifte og samboende pensjonister innebærer også en merutgift på 710 millioner kroner.

Bakgrunn: Gifte pensjonister kan bli budsjettvinnere

Neste år venter regjeringen å måtte bruk 15,3 milliarder kroner på dagpenger, noe som er 3 milliarder kroner mer enn i år.

Det ventes imidlertid at færre personer vil få arbeidsavklaringspenger neste år, fordi mange har nådd grensen for hvor lenge de kan motta slik stønad. 3.300 færre vil få slik stønad neste år. Mange av disse blir i stedet uføretrygdet, påpeker departementet.

Utgiftene til uføretrygd ventes å stige med 0,8 milliarder kroner neste år, mens sykepengeutgiftene vil øke med 1,1 milliarder, anslår regjeringen.

Les også: Regjeringen bruker rekordmye oljepenger

Les alt om statsbudsjettet her

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus