Meny

Vedum: – Et sentraliserende statsbudsjett

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum sammen med finansminister Siv Jensen (Frp) og Bård Vegar Solhjell (SV) i Vandrehallen. Arkivfoto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener skattelettelsene i regjeringens statsbudsjett skjer på bekostning av arbeidsplasser i distriktene.

– Regjeringens sentraliseringsiver fortsetter med uforminsket styrke. Regjeringen kutter systematisk i ordninger som er viktige for å skape arbeidsplasser utenfor de store byene, sier Sp-lederen.

Han mener regjeringen heller burde ha kommet med mer målrettede tiltak enn generelle skattelettelser for å skape nye arbeidsplasser.

– Skattekuttene som kommer i dette statsbudsjettet, er unødvendig dyre og lite målrettede for å skape nye arbeidsplasser. Oljeprisfallet og den økende arbeidsledigheten krever målrettede tiltak, mener han.

Les også: Regjeringen bruker rekordmye oljepenger

Han mener videre at regjeringens landbrukspolitikk premierer dem som investerer i landbruket, og ikke bøndene.

– Dette er en helt feilslått politikk. Dette er ikke en politikk for folk flest, men for rikfolk, sier Vedum.

Sp-lederen betegner situasjonen for kommuneøkonomien som alvorlig som følge av sviktende skatteinngang og manglende kompensasjon fra regjeringen.

– Under denne regjeringen har antall kommuner med eiendomsskatt økt dramatisk på grunn av dårlig kommuneøkonomi. Statsbudsjettet legger opp til fortsatt vekst i eiendomsskatt og trange kår for eldreomsorg og skole i kommunene, sier han.

Les også:

Jensen: – Budsjettet svarer på utfordringene

– Regjeringen vil finansiere skattekutt med oljemilliarder

Sanner med vekstpakke til oljefylker

Les alt om statsbudsjettet her

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus