Solberg frykter problemer ute påvirker Norge

Statsminister Erna Solberg (H), som mandag besøkte Radiumhospitalet i Oslo, sier utviklingen i internasjonal økonomi gir grunn til bekymring.
Statsminister Erna Solberg (H), som mandag besøkte Radiumhospitalet i Oslo, sier utviklingen i internasjonal økonomi gir grunn til bekymring. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Utviklingen i Kina og internasjonal økonomi kan forsterke Norges utfordringer og uroer statsminister Erna Solberg (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljeprisfallet det siste drøye året har sammen med nedgangen i investeringer i oljesektoren i Norge skapt bekymring for svakere utvikling i norsk økonomi fremover. Samtidig tyder mye nå på at Kinas kraftige vekst er i ferd med å bremse.

Les også: Oslo Børs fort­set­ter å falle

– Det er grunn til bekymring for utviklingen vi ser i Kina og i den internasjonale økonomien. Den kan forsterke perioden med lave oljepriser og dermed også utfordringene som vi har i norsk økonomi, sier Solberg til NTB.

Mandag opplevde børsene i Europa, USA og Asia sitt kraftigste fall på mange år, uten at Solberg vil legge for stor vekt på det.

Les også: Derfor er Norge spesielt utsatt

– Man må aldri ta et kortsiktig børsfall som den viktigste indikasjonen, men det er klart at det er stor usikkerhet rundt oss, sier statsministeren.