Meny

Jensen inviterer økonomer til møte om oljeprisfall

Finansminister ber om eksperthjelp for hvordan håndtere oljeprisfallet. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Siv Jensen (Frp) inviterer til møte om norsk økonomi og konsekvenser av oljeprisfallet.

Det er bare to uker siden Jensen sammen med statsminister Erna Solberg (H) møtte sentralbanksjef Øystein Olsen. Nå vil finansministeren ha fagøkonomenes vurderinger av hvordan oljeprisfallet kan påvirke norsk økonomi, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er ikke noen dramatikk, og vi har alle forutsetninger for å møte det. Men oljeprisfallet er utfordrende for norsk økonomi. Det er det ikke noen tvil om, sier Jensen.

Møtet finner sted fredag. Økonomene som skal delta er innhentet fra blant annet akademia og finansinstitusjonene. Jensen vil ha deres synspunkter på hvordan lavere aktivitet på sokkelen vil påvirke arbeidsledighet og arbeidsinnvandring. Hun ønsker å vite hvilke utfordringer de ser for seg for næringslivet, husholdninger og offentlig forvaltning på lengre sikt. I tillegg ønsker statsråden vurderinger av hvor god omstillingsevnen er i norsk økonomi, og hvordan myndighetene best kan legge til rette for omstilling.

Privatøkonomi
Populært