Meny

USA i dag: - Sorry, jeg tapte 750 millioner

Bunker med 100-dollar-sedler, USA Foto: Andrew Rc Marschall/Reuters/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Megler «virkelig lei» seg.

God dag! Dette er «USA i dag», DNs daglige morgenbrev fra Amerika med aktuelle markedsoppdateringer, nyttige analyser og lenker til interessante artikler for den som vil lese mer. Innspill eller kommentarer? Send epost til mb@dn.no.

En hedgefond-forvalter ber kundene om unnskyldning etter å ha tapt så godt som alle pengene deres.

-Jeg er virkelig lei meg, skriver Owen Li i Canarsie Capital i New York i et brev som CNBC har sett.

Fondet hadde en forvaltningskapital tilsvarende 750 millioner kroner ved utgangen av mars.

Tirsdag var kun halvannen millioner kroner igjen etter en serie aggressive - og tapsbringende- veddemål, ifølge tv-kanalen.

-Jeg tar ansvar for dette forferdelige utfallet. Mitt eneste håp er at dere forstår at jeg forsøkte - om enn feilslått - å skape høyere avkastning for fondet og investorene, skriver Li, ifølge CNBC.

-Men jeg handlet overilt, noe som påførte dere ødeleggende tap som det ikke finnes noen unnskylding for, heter det videre.

Li er ifølge tv-kanalen tidligere megler i innsidedømte Raj Rajaratnams Galleon Group. Li ble ikke anklaget i saken.

I brevet skriver Li at han gjorde en rekke aggressive veddemål på tampen av fjoråret i et forsøk på å gjenvinne det tapte. Han gamblet på at aksjemarkedet ville stige, men tok feil.

CNBC har ikke greid å oppnå kontakt med Li eller andre i fondet for en kommentar.

Goldman-topp spår oppgang: Abby Joseph Cohen, den mangeårige investeringssstrategen i meglerhuset Goldman Sachs, venter solid økonomisk vekst og videre børsoppgang i 2015.

Enighet i Washington: Amerikanske toppolitikere kan være i ferd med å oppnå et sjelden kompromiss. Ledende stemmer i begge partier signaliserer at bedriftsbeskatningen kan bli endret. Skattesatsen kan bli senket til 28 prosent fra 35 prosent, skriver The Hill.

Sier ja i dag? Aksjonærene i Family Dollar skal stemme over budet fra konkurrenten Dollar Tree i dag, en avstemning som sette punktum for en månedslang kamp om billigkjeden. Dollar General har tidligere anslått at det må kvitte seg med 1500 butikker for å gjennomføre fusjonen.

Oppgradering: Meglerhuset Global Hunter Securities hever kursmålet på Halliburton-aksjen til 46 fra 42 dollar. Verdens nest største oljeserviceselskap er bedre rustet foran denne nedgangskonjunkturen, selv om dybden og lengden på nedturen i oljeindustrien fortsatt er uklar.

Dette skjer i dag: Nye søknader om arbeidsledighetstrygd klokken 14.30. Konsensus er 300.000, ned fra 316.000 i forrige uke. Lagertall fra energidirektoratet (EIA) klokken 17. Starbucks, Verizon Communications og kredittkortselskapet Capital One legger frem kvartalstall.           

Markedet før åpning: Terminmarkedet indikerer i tre-tiden positiv åpning på de tre tyngste børsindeksene torsdag. Olje ned 0,4 prosent. En euro koster 1,1599. Renten på tiåringen opp åtte punkter til 1,86 prosent.

... og helt til slutt: Det er offisielt - én person i Senatet mener klimaendringene er oppdiktede , ifølge en avstemning onsdag. Spørsmålet var ikke om de er menneskeskapte eller ei, men reelle som sådan. Merk navnet: Roger Wicker.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus