Meny

Sverige er pengetom

TOM KASSE: Sverige har ikke penger igjen å bruke etter flere år med budsjettunderskudd, ifølge finansminister Magdalena Andersson (t.h.). Her sammen med statsminister Stefan Löfven. (Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utsiktene i svensk økonomi er ikke lyse. Finansminister Magdalena Andersson sier rett ut det er tomt for penger.

Svakere vekst i brutto nasjonalprodukt (BNP) og arbeidsløshet som synker tregere enn forventet i fjor høst, var noen av punktene Sveriges finansminister Magdalena Andersson presenterte i går.

Status er ifølge finansministeren verre enn for kort tid siden.

– Det ser ikke bedre ut enn i høst, tvert om. Det er slutt på pengene, det er ikke penger igjen til ufinansierte reformer, sa Andersson ifølge svenske Dagens Industri.

Sveriges budsjett har gått i minus siden 2009, skriver Dagbladet, og det er ikke antatt å snu til positive tall før i 2018.

Les også: Én av tre mener svensk budsjettavtale er udemokratisk

Arbeidsløshet

Socialdemokraternes valgløfte om EUs laveste arbeidsløshet innen 2020, er regjeringens kanskje vanskeligste løfte å oppfylle, skrev Dagens Industri i høst.

Da var arbeidsløsheten på nesten åtte prosent, men ifølge de nye prognosene vil den ikke synke under syv prosent før tidligst i 2017. Lavest i EU i november 2014 var Østerrike med kun 4,9 prosent arbeidsledighet, ifølge Eurostat.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus