Meny

To av tre vil betale mer skatt for å sikre velferden

– Regjeringen er på kollisjonskurs med folket i viktige spørsmål om skatt og velferd, sier Unio-leder Anders Folkestad. (Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

66 prosent av de spurte sier de er villige til å betale mer skatt for å sikre gode offentlige velferdstjenester, viser en undersøkelse.

På spørsmål om de er villige til å betale mer skatt for å bevare velferden, svarer 35 prosent at de er helt enig i dette, mens 31 prosent er delvis enig, skriver Klassekampen.

I undersøkelsen som Respons Analyse har laget for arbeidstakerorganisasjonen Unio, svarer 93 prosent at de mener det er viktig å verne om dagens velferdsordninger. Her er 74 prosent helt enig, mens 19 prosent er delvis enig.

45 prosent er helt enig i at skattepolitikken er et viktig virkemiddel for å utjevne forskjellene i Norge. 35 prosent er delvis enig.

– Denne undersøkelsen er et slag i trynet for regjeringens skatteletter, fastslår Unio-leder Anders Folkestad.

Les også: Skattejeger advarer Norge mot å delta i kappløp om å senke skattene

Han mener undersøkelsen viser at det ikke står noe stort folkekrav bak regjeringens skattelettelser, og at regjeringen er på kollisjonskurs med folket i viktige spørsmål om skatt og velferd.

Finanspolitisk talsmann i Høyre, Svein Flåtten, mener på sin side at større økonomisk vekst kan gi høyere skattegrunnlag, og at lavere skatt på den måten er veien å gå for å sikre framtidas velferd. Han mener premisset i undersøkelsen svikter.

– Det ligger implisitt i spørsmålet at man ikke kan sikre gode nok velferdstjenester med dagens skattenivå, sier han.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus