Meny

NHO: 100 kommuner er realistisk

Administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, mener antall kommuner kan kuttes til 100. (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landets 428 kommuner bør bli til 100, men det viktigste er robuste bykommuner, mener NHO-direktør Kristin Skogen Lund.

– 100 kommuner er et realistisk mål. Men det viktigste er å skape robuste bykommuner der byer og omland har vokst sammen til bo- og arbeidsmarkedsregioner, sier NHOs administrerende direktør til Dagbladet.

NHO krever at Stortinget sørger for at et nytt kommunekart er klart i 2017, og organisasjonen har i samarbeid med sine regionkontorer laget forslag til nye storkommuner rundt de store byene.

Disse storkommunene representerer 60 prosent av landets befolkning. I Oslo-regionen foreslår NHO at 23 kommuner blir til fem, mens 18 kommuner rundt Ålesund foreslås å slankes ned til én.

Les også: Skogen Lund vil ha privatisering og tvangssammenslåing av kommuner

Ifølge NHO taper næringslivet på dagens kommunestruktur, og mener derfor at det haster med å få ned tallet på kommuner.

Regjeringen har tatt sikte på å få på plass en ny kommunestruktur innen 2020. I 2016 går fristen ut for frivillige sammenslåinger.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus