Meny

OPEC endrer ikke produksjonskvotene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljekartellet OPEC har besluttet å beholde nivået på oljeproduksjonen til tross for et stort fall i oljeprisen. Avgjørelsen ble tatt under et møte i Wien torsdag.

Saudi-Arabias oljeminister Ali al-Naimi sier til journalister at medlemmene i OPEC er enige om ikke å kutte i produksjonen.

– Det stemmer, sier ministeren.

Uttalelsen kom etter det fem timer lange møtet i oljekartellet.

Etter kunngjøringen ble kjent falt prisen på nordsjøolje med tre dollar til mindre enn 75 dollar fatet. Dette er laveste nivåret på fire år.

Siden pristoppen på 115 dollar i sommer har prisen på nordsjøolje falt over 30 prosent. Hovedårsakene antas å være økende produksjon av skiferolje i USA og lavere etterspørsel som følge av svak økonomisk aktivitet både i Kina og Europa.

Utfallet fra møtet torsdag ble slik flere kilder hadde spådd på forhånd.

– Hvis OPEC senker produksjonsgrensen, vil de overlate større markedsandeler til produsenter av skiferolje. Det er ikke i OPEC-landenes interesse på lengre sikt, sa Fawad Razaqzada fra selskapet Forex.com.
Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus