Spetalen: – Naivt å bygge strømkabel til utlandet

SKEPTISK: Investor Øystein Stray Spetalen. (Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix)
SKEPTISK: Investor Øystein Stray Spetalen. (Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix)

Investor Øystein Stray Spetalen mener regjeringens planlagte strømkabler til Tyskland og Storbritannia vil utsette Norge for unødvendig konkurranse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er helt klart at en strømledning som medfører at vår strøm i Norge kommer til å bli like dyr som strømmen på kontinentet, vil gjøre det umulig å drive kraftkrevende industri i framtiden, som vår velstand er bygd på, sier Spetalen.

Uttalelsen kommer i en film laget av venstresidens tenketank Manifest, som vises på landsmøtet til Industri Energi tirsdag, skriver Dagens Næringsliv.

Kablene, som skal stå klare i 2018 og 2020, skal øke kapasiteten for kraftsalg inn og ut av Norge med 50 prosent. Statnett har anslått at kraftprisene vil bli tre-fire øre høyere med kablene.

– Det store problemet med norsk industripolitikk, er at den er drevet av kortsiktige løsninger og naive politikere. Vi utsetter oss for unødvendig konkurranse ved at vi opptrer altfor lite proteksjonistisk til å verne om de industrifordelene vi har i Norge, sier Spetalen i filmen.

Oluf Ulseth i NHO-foreningen Energi Norge sier at det norske strømprisen fortsatt vil være lavere enn på kontinentet, til tross for prisøkningen. Han mener kablene styrker forsyningssikkerheten i Norge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus