NHO håpet på større kutt i formuesskatten

Næringspolitisk direktør Petter Haas Brubakk i NHO berømmer regjeringen for kuttene i formuesskatten, men hadde helst sett at de var langt større. (Foto: NTB scanpix)
Næringspolitisk direktør Petter Haas Brubakk i NHO berømmer regjeringen for kuttene i formuesskatten, men hadde helst sett at de var langt større. (Foto: NTB scanpix)

NHO berømmer regjeringen for kuttene i formuesskatten, men hadde helst sett at de var langt større.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Forslaget til statsbudsjett er en riktig, men forsiktig omlegging av den økonomiske politikken. Tempoet og ambisjonsnivået kunne ha vært høyere, sa næringspolitisk direktør Petter Haas Brubakk i NHO da finanskomiteen på Stortinget avholdt høring om statsbudsjettet mandag.

Han berømmet regjeringen for «betydelige reduksjoner» i formuesskatten, men la til at handlingsrommet for ytterligere kutt er til stede.

NHO-direktøren roste regjeringen for endringene i trygdesatser som av opposisjon er kritisert for å være usosiale.

– Vi må ha et trygdesystem som gjør at det lønner seg å jobbe, sa Brubakk.

Optimistisk

Brubakk mener statsbudsjettet er for optimistisk når det gjelder utviklingen i norsk økonomi og pekte på at følgene av fallende oljeinvesteringer er undervurdert.

NHO mener videre at lærlingtilskuddet burde ha vært økt, og at overføringene til veivedlikehold burde ha vært større. Brubakk la også til at NHO er urolig for effekten av innstrammingen i permitteringsregelverket som allerede er innført.

LO-økonom Stein Reegård tok i sitt innlegg opp det han beskrev som «det egentlige trygdeproblemet».

Fall blant de yngste

Han pekte på at sysselsettingsraten har falt med 130.000 sammenlignet med 2008, og at fallet er størst i de yngste aldersgruppene. Bare i aldersgruppen 50 pluss har sysselsettingen økt.

LO forklarer fallende sysselsettingsrater med en kombinasjon av effektene av finanskrisen, frafallsproblematikken i skolen og det store skiftet i lavlønnskonkurransen etter EØS-utvidelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus