LO ber bankene sette ned renten

LO-leder Gerd Kristiansen mener bankene må sette ned renten etter at de går med store overskudd. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
LO-leder Gerd Kristiansen mener bankene må sette ned renten etter at de går med store overskudd. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Norske banker hadde et overskudd på 25 milliarder kroner første halvår. LO-leder Gerd Kristiansen ber bankene dele mer av overskuddet med kundene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nå må kundene også få noe. Sett ned renten. De store bankene forsyner seg godt på vanlige folks bekostninger, sier Kristiansen til VG.

Hun får støtte av finansminister Siv Jensen (Frp).

– Det er bankenes ansvar å definere egen utlånspraksis og hvilken rente de setter. Jeg oppfordrer likevel bankkunder til å være bevisste forbrukere; vi er veldig lojale mot banken vår. Hvis konkurransen mellom bankene skal fungere optimalt må også kundene følge med. Kundene må stille krav om betingelser og true med å bytte bank hvis de ikke får de betingelsene de fortjener, sier Jensen.

Av de 25 milliardene i overskudd første halvår, står DNB for nesten halvparten. Det er uvisst om det vil komme kundene til gode.

– Vi kan ikke si noe om hva som skjer fremover, men vi satte ned renten på flytende lån for de fleste av våre kunder i juni, med inntil 0,25 prosentpoeng, sier Thomas Midteide, konserndirektør for kommunikasjon i DNB, til avisen.

Personvernpolicy