Jensen åpner for å rette opp «regnebommert»

– Når regjeringen har lovet 50.000 kroner til nye lærlingbedrifter, trengs det 100 millioner kroner og ikke de 10 millionene regjeringen totalt har avsatt, hevdet Trond Giske (Ap) i Stortinget onsdag. Giske og finansminister Siv Jensen (Frp) er her fotografert under den muntlige spørretimen onsdag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)
– Når regjeringen har lovet 50.000 kroner til nye lærlingbedrifter, trengs det 100 millioner kroner og ikke de 10 millionene regjeringen totalt har avsatt, hevdet Trond Giske (Ap) i Stortinget onsdag. Giske og finansminister Siv Jensen (Frp) er her fotografert under den muntlige spørretimen onsdag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Regjeringen beskyldes for bløff, feilinformasjon og brudd på budsjettregelverket i forbindelse med den påståtte regnebommerten om lærlingbedrifter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å stimulere bedrifter til å ta imot flere lærlinger varslet regjeringen stimuleringstilskudd på 50.000 kroner per bedrift.

– Ren bløff, slo Arbeiderpartiets utdanningspolitiske talsperson Trond Giske fast i Stortingets spørretime onsdag.

Han fikk påpakning av stortingspresidenten for ordvalget, men fortsatte angrepet på regjeringen og anførte at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) bommet med tigangeren. Regjeringen har kun satt av penger til 200 bedrifter, mens det reelle behovet er 2.000, ifølge Giske.

– Slik budsjettet nå står, bryter finansministeren budsjettreglementet. I paragraf 3 står det at utgifter skal være realistisk behandlet. Når regjeringen har lovet 50.000 kroner til nye lærlingbedrifter, trengs det 100 millioner kroner og ikke de 10 millionene regjeringen totalt har avsatt, sier Giske, som også anklager regjeringen for brudd på informasjonsplikten overfor Stortinget.

Les også: Sp anklager regjeringen for å tappe Nord-Norge

Finansminister Siv Jensen (Frp) åpner nå for tilleggsbevilgninger.

– Hvis det viser seg at Kunnskapsdepartementet har kommet med nye vurderinger og oppdaterte anslag, bør det selvsagt reflekteres i sluttarbeidet med revidert nasjonalbudsjett på Stortinget, sa hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus