Cuba åpner for engrosmarked for bønder

Lederen for USAs handelskammer, Thomas Donohue, var nylig på et tre dagers besøk på HISTORISK: Cuba, der han blant andre møtte Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez (t.h.). Cuba åpner nå opp for engrosmarked for bønder, som et ledd i landets forsiktige markedsreformer. (Foto: REUTERS/NTB scanpix)
Lederen for USAs handelskammer, Thomas Donohue, var nylig på et tre dagers besøk på HISTORISK: Cuba, der han blant andre møtte Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez (t.h.). Cuba åpner nå opp for engrosmarked for bønder, som et ledd i landets forsiktige markedsreformer. (Foto: REUTERS/NTB scanpix)

Cuba fortsetter sine forsiktige forsøk med markedsreformer og har nå for første gang på flere tiår åpnet et engrosmarked for bønder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om myndigheten på øya fra før har tillatt rundt 500.000 småbedrifter å operere i det private markedet og gitt mange hundre tusen av landets bønder lov til å dyrke sine egne avlinger, har de vært mer forbeholdne med å åpne for engrossalg.

Søndag ble imidlertid også det første engrosmarkedet åpnet.

Liberaliseringen faller i god jord i USAs handelskammer.

– Tiden er kommet for en ny amerikansk politikk overfor Cuba, mener lederen for USAs handelskammer, Thomas Donohue, som nylig var på et tre dagers besøk på Cuba.

Les også: Castro vil bedre USA-forbindelsene

Samtidig sa han at om Cuba trapper opp og utvider de økonomiske reformene, vil det bli godt tatt imot av amerikanske investorer og være en døråpner for bedre forbindelser.

USAs handelskammer har lenge vært imot den amerikanske embargoen av Cuba og kalt den skadelig for amerikanske forretningsinteresser, mens tilhengerne av embargoen, blant dem deler av det cubanske eksilmiljøet, har protestert heftig mot Donohues siste besøk på Cuba.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus