Nordea tror boligprisene vil falle 10 prosent

FORVENTER FALL: Meglerhuset Nordea tror boligprisene i Norge vil falle med 10 prosent innen utgangen av 2015. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)
FORVENTER FALL: Meglerhuset Nordea tror boligprisene i Norge vil falle med 10 prosent innen utgangen av 2015. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Nordea Markets spår en boligprisnedgang på 10 prosent innen utgangen av 2015. Det skriver meglerhuset i sin siste makroøkonomiske rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordea sier den økonomiske veksten i Norge fortsetter, men i et lavere tempo enn det vi har vært vant til de siste årene.

Selv om prisfallet på boliger tok en pause rundt nyttår, mener meglerne at signalene fra boligmarkedet fortsatt peker mot prisfall: Det ligger 30-40 prosent flere boliger ute for salg, og tiden det tar å selge boligene har økt det siste året, skriver meglerhuset i rapporten «Økonomisk oversikt for mars 2014», som ble presentert onsdag formiddag.

Den økonomiske utviklingen høsten 2013 ble bedre enn ventet i det Nordea Markets kaller «de gamle industrilandene». Denne utviklingen har ført til økt optimisme for inneværende år og neste år.

Meglerhuset anslår at det blir tiltakende vekst i USA og Europa.

– I Norge fortsetter imidlertid veksten i et lavere tempo enn det vi har vært vant til på noen år. Det ligger an til fortsatt svak vekst i privat forbruk, stagnasjon og etter hvert noe nedgang i oljeinvesteringene og fall i boligbyggingen, mener analytikerne i Nordea Markets.