Meny

Jensen varsler endringer i oljefondets investeringer

Finansminister Siv Jensen varsler endringer i hvordan oljefondet kan investere på. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Siv Jensen (Frp) varsler endringer i måten oljefondet investeres på. Hun antyder at regjeringen kan åpne for investering i unoterte selskaper.

Statens pensjonsfond utland, populært kalt oljefondet, investerer i dag i aksjer, eiendom og renteinstrumenter utenfor Norges grenser, blant annet for å hindre at norsk fastlandsøkonomi skal bli for het.

Fremskrittspartiet har programfestet at en del av oljeformuen skal investeres i norske selskaper som ikke er børsnotert. Under et besøk hos Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT) tirsdag gikk Jensen langt i å antyde at dette også vil bli regjeringens politikk, skriver Dagens Næringsliv.

– I og med at fondet stadig blir større, må vi se etter nye markeder, og det pågår et arbeid for å se på muligheten for å gjøre endringer. Vi ser på muligheten for å investere i unoterte aksjer og infrastruktur, samt at vi gjennomgår investeringsstrategien for eiendom, sa Jensen.

På spørsmål om å være mer konkret i sine uttalelser, svarte Jensen:

– Det er all mulig grunn til å anta at det vil bli gjort endringer i hele strukturen. Spørsmålet er hvordan.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus