Statoil må spare milliarder – vurderer kaffekutt

Statoil-sjef Helge Lund presenterte tidligere i februar langt svakere resultater for 2013 enn forventet. Det kan gå ut over kaffetilbudet til oljearbeiderne på vei på jobb. 
Foto: Nina Eirin Rangøy / NTB scanpix
Statoil-sjef Helge Lund presenterte tidligere i februar langt svakere resultater for 2013 enn forventet. Det kan gå ut over kaffetilbudet til oljearbeiderne på vei på jobb. Foto: Nina Eirin Rangøy / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil skal spare milliarder. Selskapet vurderer derfor å slutte med å servere oljearbeidere gratis kaffe ved helikopterterminalene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De viser til at de brukte 3,3 millioner kroner på dette tilbudet i 2013. Nå må vi altså kjøpe kaffen vår selv. Det er så utrolig smålig, sier sokkelleder Per Steinar Stamnes i Industri Energi i Statoil til Stavanger Aftenblad.

Statoil varslet tidligere denne måneden at selskapet vil redusere investeringene og gjennomføre omfattende kutt for å spare 8 milliarder kroner årlig framover.

Informasjonssjef Ørjan Heradstveit i Statoil opplyser at kaffetilbudets framtid vil bli avgjort innen kort tid.

– Her er det snakk om en vurdering av gratis kaffe på helikopterterminalene. Det vil fortsatt være gratis kaffe på kontorstedene, andre landlokasjoner og offshore, sier Heradstveit.

Han har ikke tall på hva selskapet forventer å spare på et eventuelt kaffekutt. Stamnes er enig i ledelsens argumentasjon om at godt betalte oljearbeidere har råd til å betale kaffen sin selv, men mener et kaffekutt vil gå hardt utover de ansattes motivasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere denne måneden leverte Statoil et resultat for fjerde kvartal i 2013 under forventning.

Det justerte driftsresultatet endte på 43,9 milliarder kroner, mot 48,3 milliarder kroner i samme periode i 2012. Analytikerne forventet et justert driftsresultat på 52,9 milliarder kroner.

Til tross for dette varslet konsernsjef Helge Lund mer penger til aksjonærene, skriver DN.