Meny

Valla vil ha omkamp om sekstimersdagen

OMKAMP: Gerd-Liv Valla mener sekstimersdagen vil være et viktig virkemiddel i kampen for et mer likestilt samfunn. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla mener sekstimersdagen vil være et viktig virkemiddel i kampen for et mer likestilt samfunn. Nå maner hun til kvinnekamp før lønnsoppgjøret.

– Det er en langsiktig sak. Jeg tror ikke på 6-timersdagen i ett jafs, men på gradvis nedkorting av arbeidstida, sier Valla til Dagsavisen.

Hun har ikke tro på at likestilling kommer hvis ikke både menn og kvinner er ute i fullt arbeid.

– Hva er det vi trenger i rike Norge framover? Trenger alle kjøpekraftsforbedring, eller kan vi begynne å korte ned arbeidstida, som gjør at både kvinner og menn kan jobbe fulltid, spør Valla, som også håper at lønnsforskjellene blir et tema når partene setter seg ned for det kommende lønnsoppgjøret. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at kvinner tjente i snitt 5.700 kroner mindre i måneden enn menn i 2012.

Også Likestillings- og diskrimineringsombudet håper likelønn blir prioritert.

– Hvis vi skal gjøre noe med lønnsforskjellene mellom kjønnene må trykket på dette holdes opp i tarifforhandlingene, sier seniorrådgiver Claus Jervell til avisa.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus