Over 17 milliarder kroner i overskudd for DNB

Konsernsjef Rune Bjerke i DNB la fram et godt årsresultat for konsernet torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Konsernsjef Rune Bjerke i DNB la fram et godt årsresultat for konsernet torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

DNB-konsernet fikk et overskudd i 2013 på hele 17,5 milliarder kroner. Resultatet før skatt endte på 22,7 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammenligning var overskuddet i 2012 på 13,7 milliarder kroner.

Økte renteinntekter, lave tap på utlån samt verdiendringer og engangseffekter både på inntekts- og kostnadssiden er hovedårsakene til den positive resultatutviklingen, melder DNB.

Den kraftige resultatforbedringen fra 2012 til 2013 bidrar også til at banken får bygget opp kapital for å kunne tilfredsstille de nye og strengere kravene til kapitalkrav som Stoltenberg-regjeringen innførte.

– Vi er godt fornøyde med resultatene vi klarte å skape i 2013. Alle forretningsområdene leverte resultatfremgang, samtidig som vi klarte å redusere driftskostnadene, sier konsernsjef Rune Bjerke til NA24.

Han understreker samtidig at banken må fortsette å bygge opp kapital for å møte myndighetenes krav til høyere egenkapital.

Bankens utlånsmarginer økte med 0,24 prosentpoeng og netto renteinntekter økte til 30,1 milliarder kroner i 2013 mot 27,2 milliarder kroner året før.

Andre driftsinntekter i 2013 økte til 16,4 milliarder kroner sammenlignet med 14,5 milliarder kroner året før, slik at de totale driftsinntektene kom opp i 46,5 milliarder kroner.

For fjerde kvartal isolert sett var resultatet før skatt 6,8 milliarder kroner, opp fra 4,4 milliarder kroner i fjerde kvartal 2012.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus