Negotia: Statoil kutter kompetanse i Norge

Statoils konsernsjef Helge Lund. Foto: NTB scanpix
Statoils konsernsjef Helge Lund. Foto: NTB scanpix

YS-forbundet Negotia mener det er oppsiktsvekkende og i strid med regjeringens satsing på kompetanse når Statoil kutter stillinger i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble det kjent at Statoil kutter 209 årsverk i Norge og overfører arbeidsoppgavene til tre eksterne selskaper. Det skjer til tross for at de fem berørte fagforeningene har anbefalt bedriften å ikke gjennomføre tjenesteutsetting.

– Det er oppsiktsvekkende at en av landets største virksomheter nå velger å outsource kunnskapsarbeidsplasser. For øyeblikket kan vi ikke gå i detalj om hvilke stillinger vi snakker om, men det dreier seg om viktige kompetansearbeidsplasser, sier Kristin Øverland, Negotia-tillitsvalgt i Statoil.

YS-forbundet etterlyser engasjement fra staten, som eier to tredeler av Statoil.

– Statsminister Erna Solberg har gitt tydelig tilkjenne at det skal satses på kunnskap og kompetanse i Norge, og da kan det ikke være greit at kunnskapsarbeidsplasser outsources, sier Inger Lise Rasmussen, leder i Negotia.

Også forbundsleder Leif Sande i Industri Energi mener en utflagging av kompetanse er et svært dårlig signal.

Kan bli flere

Stillingskuttene omfatter IT, eiendomsdrift og finans. I andre kvartal blir beslutningen om eventuelle kutt innen HR tatt. Statoil ønsker ikke å kommentere påstanden om kompetansekutt. Pressekontakt Fredrik Norman slår fast overfor NTB at stillingene som skal overføres til andre selskaper, var støttefunksjoner av god kvalitet, men brukte for mange årsverk og kostet for mye.

Statoil skriver i sin pressemelding at beslutningen er tatt etter grundig evaluering, men Bjørn Asle Teige, konserntillitsvalgt for YS i Statoil og forbundsstyremedlem i SAFE, er oppgitt:

– Vi har vært i denne prosessen lenge og prøvd å komme med alternative kostnadskutt, men vi føler at det har vært hardt, at ledelsen har ønsket dette hele veien. Det er et veldig press på å levere resultater og overskudd. Beslutningen er derfor skuffende, men ikke overraskende, sier Teige.

Han kaller prosessen og resultatet et utslag av kapitalismens iboende råskap.

Størst i Norden

Statoil opplyser at de fleste av de ansatte som berøres av endringene, vil bli tilbudt ansettelse hos de nye leverandørene. Coor Service Management opplyser at de har fått avtale som omfatter eiendomsdrift, renhold, sikkerhets- og resepsjonstjenester, konferansetjenester og kontorservicetjenester. Avtalen skal være den største innen dette tjenesteområdet i Norden på over ti år. De andre selskapene som er valgt, er Capgemini for IT og Accenture for økonomi og finanstjenester

– Vi er glad for at våre medarbeidere ses på som veldig attraktive hos disse tre leverandørene. 80 prosent av de ansatte som berøres av endringen, vil bli tilbudt ansettelse der, sier pressekontakt Norman.

Informert

De berørte har allerede fått beskjed om hva som skal skje:

– Det er naturligvis det første vi gjør, å informere dem det gjelder. Det er viktig for oss å ivareta alle våre medarbeidere, sier Norman.

Det er meningen at oppgavene blir overført til de tre selskapene i løpet av våren.

– Noen blir tilbudt jobb, men ikke alle. Spørsmålet er hvilke muligheter de har videre. Det viktigste for oss nå er å få en god prosess for dem, sier YS-tillitsvalgt Teige.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus