Gjeldsveksten falt mer enn ventet

GJELD: Gjeldsveksten i norske husholdninger og bedrifter falt mer enn ventet i fjor. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)
GJELD: Gjeldsveksten i norske husholdninger og bedrifter falt mer enn ventet i fjor. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Gjeldsveksten i norske husholdninger og bedrifter falt mer enn ventet i fjor, viser kredittindikatoren K2 fra Statistisk sentralbyrå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I utgangen av november lå den årlige gjeldsveksten på 6 prosent, mot 6,2 prosent måneden før, fremgår det av tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Publikums innenlandske bruttogjeld var 4.355 milliarder kroner ved utgangen av november 2013, opp fra 4.323 milliarder kroner måneden før. Tallet inkluderer ikke banker og finansinstitusjoner.

På forhånd var det ventet at K2-indikatoren ville vise en gjeldsvekst på 6,1 prosent.

Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank Markets forventer at kredittveksten gradvis vil avta som følge av endringer i boligmarkedet.

– Det tar tid før endringer i boligmarkedet og priser vil slå ut i kredittveksten, sa han til TDN Finans før indikatoren ble offentliggjort.

Også husholdningenes gjeldsvekst er avtagende og lå på 7 prosent ved utgangen av november, ned fra 7,2 prosent måneden før. Også den årlige veksten for ikke-finansielle foretak falt, fra 3,9 prosent i oktober i fjor til 3,8 prosent måneden etter.

Tolvmånedersveksten i utlån fra banker var 2,7 prosent fram til utgangen av november, ned fra 2,9 prosent måneden før.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus