Meny

Norges Bank holder renta uendret på 1,5 prosent

Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedstyret i Norges Bank velger å holde styringsrenta uendret på 1,5 prosent.

– Konsumprisveksten har de siste to månedene vært noe lavere enn ventet, og det ser ut til at veksten i norsk økonomi den nærmeste tiden blir noe lavere enn tidligere antatt. På den andre siden har kronen svekket seg mye. Etter en samlet vurdering holdes styringsrenten uendret på dette møtet, sier visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad.

Men rentebanen Norges Bank ser for seg nå, blir styringsrenten holdt på dagens nivå fram til sommeren 2015 – ett år lengter enn sentralbanken så for seg i september. Det kommer fram i Pengepolitisk rapport som ble offentliggjort på en pressekonferanse i Norges Bank torsdag formiddag.

Les også:Ekspertene tror Norges Bank lar renta ligge i denne omgang

Beslutningen på hovedstyrets rentemøte onsdag var helt i tråd med forventningene til analytikerne NTB hadde snakket med på forhånd. Den svake kronekursen tilsier isolert at renta skulle opp, men en rekke andre forhold trekker i motsatt retning.

Les også: Se, nå går rentene deres hver sin vei!

Les også: Jensen advarer bankene mot å skru opp rentenePopulært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus