Meny

– Norge styrer sin økonomi utrolig godt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Bill Gates mener Norge kan tjene på å investere i U-land

- Det finnes to typer land du kan investere i. Enten investerer du i land som for eksempel Kina, og da er det kun for å tjene penger, men det er viktig å huske på at disse markedene er det mange som vet om og investerer i. Jeg tror det ligger store muligheter i investeringer i utviklingsland i spesielt Asia og Afrika, sier Microsoft-gründer Bill Gates til en fullstappet Christiania Café fredag.

Han understreker videre at han mener Norges investeringer i bistand er utrolig viktig for hans og andres arbeid. De siste 12 årene har Norge i gjennomsnitt bidratt med over én milliard kroner årlig til Microsoft-gründer Bill Gates omfattende helse- og bistandsarbeid. I år er overføringene over gjennomsnittet med 1,4 milliarder kroner.

God pengestyring

- Det er ingen tvil om at Norge allerede har en utrolig god pengestyring, og investeringene i Oljefondet til de neste generasjonene er absolutt den riktige måten å bruke penger på, sier Gates.

Han tror likevel at Norge har muligheten til å tjene mange milliarder på investeringer i utvilkingsland.

- Det er helt klart mulig å tjene penger på dette, men det er klart at det er større risiko knyttet til slike investeringer, sier Gates.

Risiko

- Det bør være mulighet for å få noe igjen for de investeringene en gjør i bistand, men det er klart at disse landene mangler for eksempel infrastruktur, og en må gjerne gå inn med mye mer penger enn det en ville i et annet prosjekt, sier Gates.

Gates håper at den nye regjeringen vil føre linjene fra den forrige regjeringen videre, men sier til Dagens Næringsliv at han er nervøs for at det vil skje kutt i bistand.

Les også: 

Bill Gates på vei til Norge for å snakke med Erna Solberg

Varsler afrikansk supervekst

Han er Afrikas rikeste mann: God for 100 milliarder

Derfor øker investorene innsatsen

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus