Åpen for alle - alltid

Statoil med nytt storfunn

(Foto: Statoil/NTYB Scanpix)
(Foto: Statoil/NTYB Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil har gjort nok et kjempefunn utenfor Canada. - Dette er det største Statoil-operte oljefunnet utenfor Norge noensinne, sier Bård Glad Pedersen i Statoil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette funnet er det største Statoil-opererte oljefunnet utenfor Norge noensinne. Det bidrar til at så langt i år, i 2013, er Statoil det selskapet i verden som har funnet mest olje og gass. Av de 12 største oljefunennene i verden de siste tre årene er Statoil med på fire av dem, sier mediekontakt Bård Glad Pedersen i Statoil til DN.no.

Uttalelsen kommer etter at Statoil torsdag morgen har børsmeldt nok et storfunn. Denne gangen i Bay du Nord, utenfor Canada.

Bay du Nord-funnet, som ligger om lag 500 kilometer nordøst for St. John's, Newfoundland og Labrador, Canada, ble offentliggjort i august. Boring av et sidesteg ble fullført denne uken, og bekrefter et funn med stort potensial.

Et funn med stort potensial impliserer mer enn 100 millioner fat oljeekvivalenter netto til Statoil eller mer enn 250 millioner fat oljeekvivalenter totalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Funnet er tett oppunder Johan Castberg i størrelse, og det er vårt tredje funn i dette området utenfor kysten av Canada. Vi gjorde et funn i 2009 som er anslått til 100-200 utvinnbare fat. I år har vi fulgt opp med en letekampanje, der vi har gjort to funn; Harpun, som vi fortsatt evaluerer, og dette. Det er gledelig at vi har kunnet følge opp med en letekampanje som har gitt denne uttellingen.

Statoil er fortsatt i letefasen, og det er ennå ikke gjort noen beslutning knyttet til utbygging av området.

- Dette er både viktig og betydelig for oss. Vi er i en tidlig fase, og nå skal vi gjøre mer letearbeid - både seismikk, avgrensning og letebrønner. Men funnet bringer oss et viktig skritt fremover i forhold til å få til en Statoil-operert utbygging i dette området, sier han.

- Dere har hatt noen gode leteår?

- Ja, vi hadde gode leteår i 2011 og 2012, og nå har vi funnet mest i verden. Letestrategien vi har lagt, der vi er tidlig inne i nye områder, gir avkastning.

Statoil er operatør for Mizzen, Harpoon og Bay du Nord med en eierandel på 65 prosent. Husky Energy har en eierandel på 35 prosent.