Ungarn har betalt tilbake alle sine IMF-lån før fristen

Gjør opp for seg: Ungarns konservative statsminister Viktor Orbán betalte i går tilbake IMF-lån før fristen. Foto: REUTERS/Mihaly Laszlo/NTB scanpix.
Gjør opp for seg: Ungarns konservative statsminister Viktor Orbán betalte i går tilbake IMF-lån før fristen. Foto: REUTERS/Mihaly Laszlo/NTB scanpix.

Sjelden melding fra krise-EU: Mandag tilbakebetalte Ungarn hele sitt utestående lån på 1,88 milliarder euro til Det internasjonale pengefondet IMF.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder IMF i en pressemelding . Dermed avslutter den konservative statsminister Viktor Orbán kriselånsprogrammet som hans sosialdemokratiske forgjengere avtalte med IMF i 2008.

– Vi har klart fullt ut å finansiere våre budsjetter både i år og i fjor fra markedene, således trenger vi ikke IMF-lån lenger, sier Ungarns økonomiminister Gábor Orbán i en kommentar.

Les også: - Skulle ønske EU besto av frie nasjoner - ikke underkastelse

– Det er en bemerkelsesverdig suksess at den ungarske regjeringen, tross finanskrisa, de tre siste årene har lyktes å betale tilbake avdragene på lånet den foregående regjeringen tok opp, samtidig som vi har beholdt betydelige valutareserver, sier Orbán.

Ungarn fikk opprinnelig en låneramme på 7,5 milliarder euro.

– Alt dette viser at Ungarn beveger seg i riktig retning, legger Orbán til.

Les også: Orbán-regjeringen kutter mest gjeld

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus