Meny

Flere bytter bank etter rentehevinger

Mange valgte å bytte bank da DNB og andre storbanker valgte å sette opp renta tidligere i år. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De bankene som ikke satte opp lånerenta i mars, opplever kraftig kundevekst. Nordmenn bytter bank oftere enn før, og et konsulentselskap tror antall bankbytter vil doble seg i 2013.

Etter at det ble kjent at regjeringen ønsket å stramme inn egenkapitalkravene til bankene, reagerte en rekke større banker med å sette opp lånerenta i mars. Nå viser det seg at de få mindre bankene som ikke satte opp renta, får flest nye kunder, skriver Aftenposten.

– Flesteparten av de nye kundene kommer fra andre banker, og da i første rekke de store bankene, sier informasjonssjef Christian Halvorsen i Gjensidige Bank til avisen.

Tallene fra april og mai er ikke klare, men ved utgangen av mars var utlånsveksten på 21 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Skandiabankens leder Magnar Øyhovden forteller at utlånene i mars, april og mai har økt med hele 76 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Les også:  Oppfordrer til å bruke  bankbytte som rentebrems

– Vi har måttet ansette nye folk og bygge om lokalene våre, sier han.

Også Sparebanken Øst melder om stor pågang, men ønsker ikke å gi ut spesifikke tall.

DNB, som var den første storbanken som satte opp renta, hevder at de ikke har opplevd noen kundeflukt, mens Nordea melder om en økning i antall lån.

Selskapet Cicero Consulting venter en kraftig økning i nordmenn som bytter bank. I 2012 foretok 182.000 nordmenn et bankbytte, og basert på økningen hittil i år anslår selskapet at dette antallet vil fordoble seg.

– Det er nok en del banker som er litt urolige nå, sier Cicero-direktør Iren Tranvåg til Aftenposten.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus