Meny

John Fredriksen:

– Vi er ikke så veldig bekymret

Forretningsmannen John Fredriksen på vei til fest i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mangemilliardæren John Fredriksen tror de vanskelige tidene i skipsfarten vil vare i mellom ett og tre år til, men understreker at størstedelen av hans investeringer er i andre bransjer.

Norsk-kypriotiske Fredriksen var onsdag kveld til stede på festen som skipsfartsavisa TradeWinds arrangerte om bord i seilskuta Christian Radich i Oslo.

– Vi har hatt en meget vanskelig tid, og vi venter at det skal vare ett, to eller tre år til. Men vi er optimister, og heldigvis er vi i andre bransjer, sier Fredriksen.

– Bare fem til ti prosent av våre investeringer er i shipping, så vi er ikke så veldig bekymret, egentlig, legger han til.

Les også: Fredriksen har blitt 7,7 milliarder rikere på fem måneder

Det Fredriksen-eide oppdrettsselskapet Marine Harvest har høynet budet på konkurrenten, det statlig eide Cermaq, men partene har ikke kommet til enighet.

– Det virker ikke som de er noe særlig interessert i å selge, konstaterer Fredriksen, som samtidig understreker at han fortsatt er interessert.

– Hvis prisen er riktig, er jeg alltid interessert, sier mannen som regnes som den rikeste nordmannen, til tross for at han gjort kypriot at seg.

Til stede på onsdagens fest var også blant andre Fredriksens nære medarbeider Tor Olav Trøim og Trøims forlovede, kosmetikkdronningen Celina Midelfart.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus