Meny

Arbeiderpartiets fylkestopp i Nordland om forhandlingsrett:

Ap-medeier i Widerøe taus i strid om pensjon

Taus om forhandlingsretten: Ap-toppen Odd Eriksen i Nordland fylke, som er medeier i Widerøe, vil ikke si om han støtter ansattes rett til å forhandle om pensjonsordningen sin. Foto: Nordland fylkeskommune

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med Nordland fylkeskommunes kjøp av aksjer er Ap-toppen Odd Eriksen blitt deleier i Widerøe. Han vil ikke si om han støtter LOs krav om ansattes rett til forhandlinger om pensjon.

Tirsdag fikk den Arbeiderparti-dominerte LO-ledelsen LO-kongressens tilslutning til kravet om at ansatte må få rett til å forhandle om sine pensjonsrettigheter.

Onsdag gikk de kabinansatte i Widerøe til streik nettopp med dette som krav.

Les også: Widerøe må sette alle fly på bakken

En av de nye eierne av det streikerammede flyselskapet er Arbeiderpartiets fylkesrådsleder Odd Eriksen i Nordland, som er tidligere statsråd.

Ap-toppen nekter å uttale seg om sitt syn på prinsippet om ansattes rett til å forhandle om pensjon.

Hva syns du om arbeidstakeres rett til forhandling om egne pensjonsordninger, Odd Eriksen?

– Alle spørsmål om konflikten i Widerøe må du rette til selskapet, svarer han.

Les også: SAS solgte Widerøe

Jeg spør deg som Ap-politiker om prinsippet: Bør arbeidstakere ha rett til å forhandle om sin pensjonsavtale?

– Nei, det er ikke det du gjør. Du spør om konflikten i Widerøe. Alle spørsmål om dette henviser jeg til selskapet, er alt Eriksen vil si.

Nordland fylke kjøpte som kjent 15 prosent av aksjene da det i begynnelsen av mai ble kjent at SAS selger Widerøes Flyveselskap AS til en investorgruppe bestående av Torghatten ASA, Fjord1 AS og Nordland fylkeskommune. SAS kommer til å beholde 20 prosent av aksjene i Widerøe.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus