Meny

Norges Bank rører ikke renten

RØRER IKKE RENTEN: Visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad på pressekonferansen onsdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styringsrenten holdes uendret på 1,5 prosent. Det besluttet Norges Bank på onsdagens rentemøte.

Det opplyste visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad da hovedstyrets beslutning ble lagt fram onsdag ettermiddag.

– Utviklingen i norsk økonomi har samlet sett vært om lag som ventet. Derfor holdes styringsrenten uendret, sier Qvigstad.

Han påpeker at det er god vekst i økonomien her hjemme og at den globale veksten holder seg oppe, selv om forventningene til veksten i eurosonen er noe svekket.

Samtidig trekker Qvigstad fram at kronen er noe svekket, at inflasjonen er noe lavere enn ventet og at lønnsveksten ser ut til å bli noe lavere enn det som er anslått.

Visesentralbanksjefen minner også om at norske husholdninger har høy gjeld og at den fortsetter å vokse.

På forhånd var det ventet at renten ville bli stående på samme nivå som den har ligget på siden mars i fjor. Ekspertene så ingen grunn til at Norges Bank skulle følge Den europeiske sentralbanken, som nylig kuttet renten i eurosonen med et kvart prosentpoeng til en halv prosent.

– I mars anslo vi at styringsrenten ville holde seg om lag på dagens nivå det nærmeste året før den gradvis økes mot et mer normalt nivå. Vi har ikke grunnlag for å endre dette bildet nå, sier visesentralbanksjefen.
Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus