Åpen for alle - alltid

Bratt børsfall ved åpning

Bratt børsfall ved åpning
Bratt børsfall ved åpning
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oljeprisen stupte etter at børsen stengte mandag. Dermed gikk det bratt utfor med hovedindeksen tirsdag formiddag. Etter en halvtimes handel er den ned 0,8 prosent til 456,22.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det meste av fallet kom umiddelbart etter børsåpning, som en reaksjon på at oljeprisen falt med rundt to og en halv dollar i løpet av mandag kveld og natt til tirsdag. Prisfallet skyldes spekulasjoner om at USA vil bruke av sine strategiske oljelagre og dermed svekke etterspørselen i markedet, skriver E24.

Et fat nordsjøolje koster mandag formiddag 113,44 dollar, mens amerikansk lettolje omsettes for 96,08 dollar fatet.

Dette gir seg tydelige utsalg på en oljetung Oslo Børs, og fallet er både bredt og i mange tilfeller dypt, spesielt i oljerelatert virksomhet.

Blant de mest omsatte aksjene er Subsea 7 og Aker Solutions (begge -1,3 prosent), DNO International (-1,1 prosent), og Statoil, som faller med 1 prosent. Det er heller ingen gevinst å hente for alternativ energi, og solenergiselskapet Rec, som havner rett utenfor topp-ti-listen, faller med 2,3 prosent.

Ett av selskapene som klatrer på en ellers tung dag, er Fredriksen-kontrollerte Frontline. Tankrederiet kan notere en oppgang på 1,8 prosent tirsdag formiddag.

Les også: Slik jukser snille meglere

Les flere økonominyheter