Meny

- Vi er i alvorlig trøbbel

Nobelprisvinner Joseph E. Stiglitz er ikke imponert over økonomikollegaene sine (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krise 1: Finanskrisen har kostet tusenvis av milliarder dollar og skapt en jobbkrise. Krise 2: Økonomifaget er også i krise, sier nobelprisvinner Joseph E. Stiglitz.

- Risikoen for en ny resesjon i USA er veldig høy, over 30 prosent vil jeg si, sier en pessimistisk professor i økonomi ved Columbia University i New York, Joseph E. Stiglitz, til Dagens Næringsliv.

Den frittalende økonomen mener at amerikansk økonomi uansett er inne i en dyp krise:

- Underskuddet på jobber vil bare øke hvis ikke årsveksten kommer over cirka tre prosent, påpeker han. Hittil i år har årsveksten i USA bare vært på 0,7 prosent.

- Uansett om det blir en ny nedgangsperiode eller fortsatt lav vekst, vi er i alvorlig trøbbel, sier økonomiprofessoren. Han anslår at tapene på grunn av finanskrisen utgjør tusenvis av milliarder dollar.

Raser mot eget fag Stiglitz går også til frontalangrep på sitt eget fag:

- Dette er ingen gullalder for makroøkonomi. Vi har en krise i økonomien. Det burde også være en krise for økonomifaget. Vi må revurdere makroøkonomien, sier han.

- Det er helt utrolig at sentralbankene bruker modeller av økonomien som ikke inneholder banker. Sentralbanker har jo noe med banker å gjøre, ironiserer Joseph E. Stiglitz.

Les også:

Børsløft i Asia

Oljeprisen nær tredagers toppnivå 

IMF-sjefen: - Europeiske banker kan trenge tvungen kapitalinjeksjon 

Høytlønnede kan få pensjonssjokk

Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært