Sterke tall fra industrien

Industriarbeider (foto: Hydro)
Industriarbeider (foto: Hydro)

Industriproduksjonen i Norge steg langt mer enn ventet i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Industriproduksjonen i Norge steg med 3,3 prosent i juni, viser statistikk som SSB har lagt frem fredag.

Oppgangen er overraskende sterk. På forhånd var det ventet en langt mer moderat oppgang på 0,6 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Industriproduksjonen i Norge falt markert tilbake i andre halvår 2008 og frem til sommeren 2009. I løpet av det siste året har produksjonen gradvis tatt seg opp igjen, men produksjonsindeksen ligger fortsatt langt under nivået den lå på før nedturen startet sommeren 2008.

Sesongjusterte tall fra SSB viser at industriproduksjonen var på det laveste i juni 2009 etter at finanskrisen gjorde seg gjeldende høsten og vinteren 2008. På årsbasis steg derfor industriproduksjonen med hele 7,2 prosent i juni i år.

Næringer som trelast- og trevareindustri, kjemiske råvarer samt metallindustri har hatt stor vekst fra juni 2009 til juni 2010. Den største enkeltnæringen, næringsmiddelindustrien, hadde en vekst på 6,4 prosent i denne perioden, melder SSB.


Les også:
Snart kommer tidenes kjøpsmulighet
Prestisjekamp om milliardjobb
Nok en Norwegian-rekord
Rentemarkedet frykter dobbel-dipp

Personvernpolicy