Meny

- Verdens mest risikable

Mørke skyer over Akropolis i den greske hovedstaden Aten (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er 54 prosent sjanse for at Hellas går konkurs de neste fem årene. Strateg tror på «solid bonus» hvis man kjøper nå.

Prisen for å forsikre seg mot mislighold i gresk statsgjeld, såkalte CDSer, stiger onsdag til rekordhøye nivåer, og signaliserer at investorene nå vurderer den greske statsgjelden som den mest risikable i verden.

Det melder Bloomberg News onsdag.

CDSene er onsdag opp 116,5 basispunkter til 940,5. Dermed regnes det nå som 54 prosent sannsynlig at den greske staten vil gå konkurs i løpet av de neste fem årene.

Til sammenligning regnes en konkurs i Venezuela som 48 prosent sannsynlig, mens sannsynligheten for argentinsk konkurs vurderes til 44 prosent.

Kan være et godt kjøp
Strateg Eric Kraus i Otkritie Financial mener imidlertid greske statsobligasjoner kan være et godt kjøp på dagens nivå. Han viser til at EU vil måtte komme til enighet om en redningspakke til Hellas.

- Før eller senere vil de innse at de leker med ilden, at de allerede har brent seg og må slutte å fore flammene. Da kan vi se en svært god bonus, sier han.

Det vil være dyrt å redde Hellas, men langt dyrere å la være, mener han.

- Spørsmålet er ikke om europeerne vil betale, men hvordan, til hvilken tid og hvor mye skade som vil skje, sier han videre.

Sprer seg
Renten på greske statsobligasjoner med tiårs løpetid er onsdag ettermiddag opp 155 basispunkter til 11,21 prosent, 820 punkter over tilsvarende tyske renter. Toåringen stiger 315 rentepunkter til 18,41 prosent.

Uroen i Hellas sprer seg også til de andre Piigs-landene, og tiåringen i Portugal noteres nå til 5,94 prosent, opp 26 basispunkter. I Spania, Italia og Irland er rentene opp henholdsvis 14, 10 og 39 basispunkter.

Les også:

OECD: - Det sprer seg som Ebola

- Bensin til bålet

Hellas forbyr shortsalg

Nedgraderer Portugal og Hellas

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus