Meny
Makroøkonomi
Kina og Norge - Handel og munnkurv
Kina utvikler seg i stadig mer autoritær retning og bryter menneskerettigheter på det groveste. Mange land blir mindre trygge på Kina, men Norge er blitt venn med Kina igjen og vil ha en frihandelsavtale. Og vi lover å være forsiktige med kritikk.
Tror på null boligprisvekst frem til 2022
I fjor tok Oslo kommune inn en halv milliard i boligskatt.
USA med rekordunderskudd i februar
Den amerikanske stat hadde i forrige måned et budsjettunderskudd på drøyt 2.000 milliarder kroner, det høyeste februar-underskuddet noensinne registrert.
Sjeføkonom mener renten ikke økes raskt nok
Mange vil trolig merke en renteøkning på lånet.
Finansministeren varsler strammere budsjett
Finansminister Siv Jensen (Frp) advarer om at handlingsrommet i neste års statsbudsjett blir langt trangere enn før. Tirsdag møtes regjeringen til budsjettmøte.
Norge og Storbritannia enige om kriseavtale for handel
Norge og Storbritannia er enige om en avtale som sikrer tollsatsene på varer hvis britene krasjer ut av EU uten enighet.
Lakseskatt kan gi opptil 7 milliarder kroner i statskassa
Dersom oppdrettsselskaper betaler en særskatt tilsvarende det vannkraftverk gjør, kan det gi staten opp mot 7 milliarder kroner mer å rutte med i året.
Kina vedtar investeringslov
Folkekongressen i Kina har vedtatt en lov som bedrer forholdene for utenlandske selskaper.
Brudd i årets lønnsforhandlinger mellom LO og NHO
Det er brudd i årets lønnsforhandlinger. Dermed går lønnsoppgjøret videre til mekling hos Riksmekleren i slutten av måneden.
Jensen: Kan koste 5.100 milliarder å stenge oljekrana
Basert på formuestall fra nasjonalbudsjettet kan det koste staten 5.100 milliarder kroner å skru igjen oljekrana tvert, anslår finansminister Siv Jensen (Frp).