Meny
Makroøkonomi
WTO: Nå er norske tjenester fire ganger så mye verdt som gass og olje
Petroleumssektorens bidrag til BNP har på fire år sunket til 16 prosent, mens tjenestenæringenes andel har vokst til 64 prosent  i 2017, rapporterer WTO.
Trump truer Kina med ny toll på 200 milliarder dollar
USAs president Donald Trump truer Kina med å innføre en ny toll på kinesiske varer til en verdi av rundt 1.600 milliarder kroner. Kina kaller det «utpressing».
EUs klima-fiasko gir Statkraft milliard-smell i Tyskland
Statkraft trodde tyskerne med sin vedtatte fornybarpolitikk ville halvere klimautslippene ved å erstatte kullkraft med gasskraft. Det har kostet selskapet 4,5 milliarder kroner.
Fagbevegelse lønner seg
Høyre og Fremskrittspartiet vil ha oss til å tro at et godt organisert arbeidsliv er en utgift for samfunnet.
Norge murrer mot USAs fullstendige importstopp for skipsfart
Enten presidenten heter Bush, Obama eller Trump: USA overgår alt av proteksjonisme med sin lite kjente skipsfartslov Jones Act. Det får Norge til å reagere.
Solgte 89 billige Oslo-boliger på én kveld
OBOS solgte 131 av de 141 første boligene som ble lagt ut for salg på Ulven torsdag kveld. 89 av disse ble solgt til priser under markedspris.
IMF: Trumps skattekutt vil gi kortvarig positiv effekt
USAs økonomi får solid vekst i år og neste år, i stor grad som følge av president Donald Trumps skattekutt. Men deretter vil veksten falle, ifølge IMF-rapport.
Helse sør-øst skroter milliardavtale om utflagging av IT
Styret i Helse sør-øst har bestemt seg for å droppe milliardavtalen om å outsource IT-systemene i helseforetaket, ifølge NRK.
USAs sentralbank øker styringsrenten
Den amerikanske sentralbanken setter som ventet opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til intervallet mellom 1,75 og 2 prosent.
Rapport viser sterkere vekst i norsk økonomi
Disse tallene vil Norges Bank like.