Meny
Makroøkonomi
Kinas økonomiske vekst stagnerer
Kinas økonomi vokste 6,5 prosent i tredje kvartal. Det er den svakeste veksten verdens nest største økonomi har hatt siden første kvartal i 2009.
Trump vil trekke USA fra postunion
En 144 år gammel avtale gjør det billigere å sende postpakke fra Kina til USA, enn fra New York til San Francisco. Det vil president Donald Trump ha slutt på.
Europeiske land svindlet for milliarder i skatteskandale
En liten gruppe finansfolk, advokater og storbanker har svindlet statskassen i en rekke europeiske land for milliarder av kroner. Norge er også rammet.
Nok en signeringfest for norske selskap i Kina
Kongsberg Gruppen, DNV GL og Jotun og flere andre norske selskaper signerte torsdag elleve nye kontrakter med kinesiske selskap i Shanghai.
USA: Kina manipulerer ikke valuta
Kina manipulerer ikke valuta, men landets valutasystem mangler innsyn, uttaler USAs handelsminister Steven Mnuchin.
Hedgefond med shortkule i Fred. Olsen Energy
Tålmodighet har virkelig vært en dyd for britisk hedgefond som har vært en aggressiv shorter av riggaksje.
Theresa May: – Det er mulig å nå en avtale
Storbritannias statsminister Theresa May mener det er fullt mulig å finne en løsning i samtalene med EU om en løsning for irskegrensa.
Trumps handelskrig gir boost til norsk-kinesisk frihandelsavtale
Kina ivrer ekstra etter å lande en frihandelsavtale med Norge i lys av den bitre handelskrigen med USA. – Det kan bidra med litt varme, sier kinesisk UD-topp.
Kjøp og bruk av elbil har bidratt til avgiftstap på 25 milliarder kroner til staten
I 2019 regner regjeringen med å ta inn 47 milliarder kroner i ulike avgifter på kjøp og bruk av bil. Elbiler har bidratt til å kutte inntektene med en tredel.
Høyre vil fjerne eiendomsskatten i Oslo innen fire år
Oslo Høyre går til valg på å fjerne eiendomsskatten på 450 millioner kroner i hovedstaden innen 2024. Det vil gå utover tjenester, mener Ap.