Makroøkonomi
Stortinget vurderer sparetiltak for å dekke inn byggesprekken
Finanskomitéleder Henrik Asheim (H) åpner for å kutte i Stortingets drift for å dekke deler av byggesprekken, framfor å bruke mer av nordmenns skattepenger.
Åttebarnsmoren må kjøpe leiligheten hun leier – eller flytte
Kjøp til 80 prosent av markedspris, eller flytt! fikk beboerne i kommunale Hagegata 31 beskjed om. For åttebarnsmoren Arifi Ali er ikke dette et særlig realistisk tilbud.
Investor med gigant-veddemål mot europeisk aksjemarked
Amerikanske Bridgewater har veddet 172 milliarder kroner på at aksjekursene i Europa stuper.
Enda en stein til byrden
Vanlige arbeidstakere får minkende andeler av inntektene. Nå ser også andelen faste stillinger ut til å gå ned.
Kraftig kursoppgang for Bitcoin
Etter store ras i begynnelsen av året har kursen på kryptovalutaen bitcoin tatt seg opp igjen. På knapt to uker er verdien doblet.
Peter Hermanrud: – Min største frykt nå
Ukens mest spennende makrotall sendte rentene opp og børsene ned. Aksjestrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets liker det ikke i det hele tatt.
Olsen ser svekket evne til å møte ny krise
Sentralbankene har brent så mye krutt etter finanskrisen at evnen til å takle nye tilbakeslag er svekket, mener sentralbanksjef Øystein Olsen.
Vegvesenet med veiplan til 135 milliarder
Statens vegvesen skal bygge nye veier for om lag 135 milliarder kroner fram til 2023. Mer enn 40 milliarder kroner skal kreves inn i bompenger i samme periode.
6,6 milliarder i økte avgifter med Frp i regjering
Avgiftene har økt med rundt 6,6 milliarder kroner under Frp-leder Siv Jensens tid som finansminister. Hvor mye av dette folk flest har betalt, vites ikke.
IEA: USA-vekst hemmer oljeprisen
– Momentumet har stoppet opp.