Flere eldre flytter fra villa til leilighet

<p>Stadig flere eldre har bedre helse og velger å selge hus for å flytte i en leilighet. Det kan redusere utgiftene til eldreomsorgen, men gjøre det vanskeligere for ungdom å komme seg inn på boligmarkedet, viser en ny rapport. </p><p></p>
Stadig flere eldre har bedre helse og velger å selge hus for å flytte i en leilighet. Det kan redusere utgiftene til eldreomsorgen, men gjøre det vanskeligere for ungdom å komme seg inn på boligmarkedet, viser en ny rapport.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Flere eldre velger å selge huset og flytte inn i en leilighet, viser en ny rapport. Det kan redusere omsorgsutgiftene, men være negativt for unge boligkjøpere.

Rapporten fra Velferdsforskningsinstituttet NOVA ved OsloMet viser en trend blant eldre mellom 60 og 80 år, skriver Vårt Land.

Trenden er at antall flyttinger til aldersvennlige boliger har økt med 67 prosent siden 2008 for denne aldersgruppen.

Forskerne mener at dette kan bidra til å redusere utgiftene til omsorgstjenester ettersom det er på grunn av god helse at stadig flere velger å flytte til en leilighet.

– Eldre generasjoner er blitt mer vant til å flytte, noe som er en positiv endring både for dem og boligmarkedet, sier NOVA-forsker Jardar Sørvoll. Han tror man kan forvente at flere eldre også flytter i framtiden.

Denne trenden kan imidlertid slå negativt ut for unge som skal inn på boligmarkedet: Det blir økt konkurranse om boligene.

– Det kan være vanskeligere for unge å komme inn på boligmarkedet, i og med at de eldre er etablerte og kan betale høyere summer. Eldre driver prisene opp, og de yngre blir presset ut, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært