Spillavhengighet Norge vil se på alternativer til spillmonopolet

Norsk Tipping og Rikstoto har monopol på spill i Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Norsk Tipping og Rikstoto har monopol på spill i Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landsmøtet til Spilleavhengighet Norge vedtok i helgen å se på andre muligheter enn at Norsk Tipping og Rikstoto har enerett på pengespill, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk Tipping og Norsk Rikstoto har med enerettsmodellen monopol på å tilby spill i Norge. Nå vil spillavhengiges interesseorganisasjonen se på andre alternativer.

– Vi jobber for brukerne våre. Dersom det er modeller der ute som gir bedre vern enn i dag, så må vi undersøke det . Arbeidet skal presenteres på landsmøtet i 2021, der det vil bli en ny diskusjon om hva som er riktig vei for oss, sier politisk rådgiver Magnus Pedersen til VG.

Ifølge Pedersen er det argumenter både for og mot en omregulering av spillmarkedet.

Det er Norsk Tipping som finansierer norsk idrett både via fordeling av overskuddet og grasrotandelen. I fjor fikk idretten 2,86 milliarder kroner av tippeoverskuddet.

Norsk Tipping innførte i fjor tre nye tiltak for å styrke spillansvarligheten: Visning av kundenes spillregnskap, to-faktor innlogging på spilleautomater og sperring av muligheten til å spille bort store gevinster.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal anslagsvis ha kostet Norsk Tipping 200 millioner kroner i omsetning.

– Det viktigste vi tar med oss fra fjoråret er at vi lykkes med ansvarlighetsarbeidet, og at den norske spillmodellen står støtt, sa administrerende direktør i Norsk Tipping Åsne Havnelid i forbindelse med offentliggjøringen av fjorårets overskudd.