Jernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal

Jernbanedirektoratet er i hardt vær igjen. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Jernbanedirektoratet er i hardt vær igjen. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jernbanedirektoratets postjournal ikke har vært oppdatert på åtte måneder. I denne perioden har anbudskonkurransene på jernbanen pågått.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder Dagsavisen, som opplyser at Jernbanedirektoratet ikke har loggført inn- og utgående post eller journalførte interne dokumenter i perioden anbudskonkurransene på jernbanen har pågått.

– Det stemmer at siste overføring av journalopplysninger fra Bane Nor til E-innsyn var 29. oktober 2018, opplyser Are Kvistad, kommunikasjonsrådgiver i Difi.

I denne perioden har jernbanereformen vært gjenstand for debatt og flere jernbaner vært ute på anbud, men det har altså ikke vært mulig å selv kunne få oversikt over inn- og utgående post og journalførte interne dokumenter på vanlig måte.

– Det er uheldig at det i forbindelse med gjennomføringen av den omstridte jernbanereformen legges ytterligere lokk over informasjonen til offentligheten, sier Forbundsleder Rolf Ringdal i Norsk Lokomotivmannsforbund.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunikasjonssjef Svein Horrisland i Jernbanedirektoratet forklarer det med store tekniske problemer med å få lastet opp til E-innsyn.

Horrisland sier direktoratet har hjulpet dem som har henvendt seg med å få innsyn i dokumenter. Men da må man altså vite hva man søker etter i arkivet, noe Øystein Dypedal, leder av Lokomotivpersonalets forening Bergensbanen, påpeker overfor avisen.