Venter rekordpris på reker denne sommeren

Prisene på reker har begynt å stige, selv om sommeren fortsatt er et stykke unna. Bestanden i Skagerrak er lavere enn på flere år, og det er færre reker å få kjøpt. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Prisene på reker har begynt å stige, selv om sommeren fortsatt er et stykke unna. Bestanden i Skagerrak er lavere enn på flere år, og det er færre reker å få kjøpt. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er lite reker i Skagerak, det gjør at prisene skyter i været.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ventet at prisen på ferske reker vil gå over 300 kroner kiloen.

– Det er vanskelig å si noe nøyaktig nå, men minimum tre hundre kroner, sier Ole Didrik Abrahamsen ved Langesundfisk til NRK.

Grunnen fremstår som enkel, det er veldig lite reker i Skagerak. Og de som til gjengjeld er å finne, er uvanlig små. Det gir fiskerne små kvoter. Ifølge Abrahamsen er kvotene halvert sammenlignet med fjoråret.

Dermed er det en stor fare for at mange reketrålere blir liggende ved kaiene denne sommeren, siden mange fiskere allerede har fylt opp kvotene.

Forsker Guldborg Søvik ved Havforskningsinstituttet er optimist på rekefiskets vegne når hun ser fremover.

– Tilbakemeldingene fra fiskerne forteller oss at det er mye av det vi kaller 2018-rekene, som lover godt for neste år og kanskje spesielt året etter der igjen, sier hun til NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden