200.000 kredittkort sluttet å virke i dag

Frank McNamara la grunnlaget for Diners Club da han skulle betale for en lunsj, men hadde glemt lommeboken. Han signerte visittkortet sitt og ba kelneren sende regningen i posten. Resten er historie.  foto: NTB Scanpix/AP Photo/
Frank McNamara la grunnlaget for Diners Club da han skulle betale for en lunsj, men hadde glemt lommeboken. Han signerte visittkortet sitt og ba kelneren sende regningen i posten. Resten er historie.  foto: NTB Scanpix/AP Photo/ Foto: Str / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Diners Club-kortet blir historie

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten 70 år etter at Frank McNamara etablerte betalingskortet Diners Club, har det i dag sluttet å virke i Skandinavia.

Det er den svenske storbanken SEB som har hatt rettighetene til å drifte kortet i Skandinavia, men etter stadig lavere bruk kunngjorde de i oktober i fjor at kortet ikke lenger ville være mulig å bruke fra og med 31. mai.

Kundene har likevel mulighet til å kunne betale ned gjelden de eventuelt har på kortene, skriver Dinero i en pressemelding.

– Dersom noen Diners Club-kunder har benyttet kreditt, kan de nedbetale på vanlig måte frem til utestående er nedbetalt, sier Kari Ruud Johnsen, Branch Manager i SEB Kort til Dinero.no.

Reisekontoen til Diners Club vil likevel fortsatt være tilgjengelig. Denne tjenesten er populær blant bedrifter.

I alt 200.000 nordmenn har hatt et kort fra Diners Club fram til tjenesten nå blir avviklet.