Rekord i bruk av betalingskort under Black Friday

Det ble satt ny rekord i kortbruk under fredagens Black Friday-handling. Her fra Oslo Fashion Outlet på Vestby som åpnet portene kl. 05.
Det ble satt ny rekord i kortbruk under fredagens Black Friday-handling. Her fra Oslo Fashion Outlet på Vestby som åpnet portene kl. 05. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske forbrukere handlet for 3,7 milliarder kroner under Black Friday. Dette er ny rekord og en økning på 3,7 prosent fra i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tall fra Nets og BankAxept viser det ble utført nesten 9 millioner kortkjøp i løpet av handledagen Black Friday, en økning på 3,3 prosent fra tilsvarende dag i fjor. Det gjør også sist fredag til dagen med mest kortbruk noensinne.

– Aldri før er kortene benyttet så flittig, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

De mest hektiske timene i løpet av Black Friday er målt til å være mellom 11 på dagen og 18 på kvelden. Tjore sier at det derimot også var mer aktivitet videre utover kvelden, og helt fram til klokka 23, enn på en vanlig fredag.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort, skriver Nets.