Kundene raser etter smågodt-tabbe: – Svindel, svindel, svindel

Coop Mega melder at salget av smågodt gikk over all forventning.
Coop Mega melder at salget av smågodt gikk over all forventning. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter helgens smågodt-tabbe legger Coop Mega seg flate. Nå lover kjeden ny runde med billig lørdagsgodteri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagligvarekjeden Coop Mega kuttet denne helgen godteriprisen til 30 kroner kiloen for å feire 30 år som kjede.

Men ikke alle kundene fikk glede av tilbudet, til tross for at kjededirektør Daniel Kyrre Pedersen i Coop Mega mente det ikke ville være tomme hyller som møtte kunden klokken ni.

100.000 kilo smågodt ble nemlig solgt unna på rekordtid.

– Når vi kjører kampanje kan vi aldri garantere at vi ikke blir utsolgt. Jeg ble spurt av Nettavisen om vi kom til å bli tom klokken ni, og det var vi overhodet ikke. Jeg fulgte med på Facebook, og enkelte butikker gikk dessverre tom, mens andre hadde godteri igjen før stengetid. Men det var store variasjoner i landet, sier Pedersen til E24.

Les også: Dagligvarekjede kutter godteriprisen med 80 prosent

«Svindel,svindel, svindel»

Flere kunder raser mot dagligvarekjeden på Facebook, etter at de møtte tomme godterihyller lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Tomt, tomt, tomt», skriver en oppgitt kunde fra Elverum.

Kunden var ikke alene om å være frustrert:

«Svindel, svindel, svindel»

«Ser at kjededirektør Pedersen garanterte at det ikke skulle gå tomt, så regner med at dere lar oss som gikk tomhendt hjem kunne handle en annen dag til samme pris?»

Les også: Høie vil ha godteriet bort fra kassaområdene

Lover ny runde

Etter mange tilbakemeldinger fra kundene melder Coop Mega at de vil kontakte leverandørene for å planlegge en ny kampanje.

– Både for å finne ut når vi kan gjøre det, og for å prøve å forsikre oss om at alle får når vi nå kjører ny runde, sier Pedersen til E24.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han forteller at lørdagssalget gikk over all forventning.

– Vi gikk tom i noen butikker utover lørdagen. Selv om leverandøren hadde mer smågodt, så ville det vært en helt umulig logistikk å frakte smågodt ut i butikken på en lørdag formiddag, noen timer før butikkene stengte, sier Pedersen til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik reagerte snop-dronninga på norsk godteri

Kan være brudd

Fagdirektør i Forbrukerombudet, Jo Gjedrem, sier at dagligvarekjedene normalt er flinke til å beregne etterspørselen ved gode tilbud, og at man skal opplyse forbrukerne om at det er et begrenset opplag.

– Det å markedsføre en vare, og så kommer kundene i stort antall uten at varen er der, er problematisk, og vil ofte være brudd på markedsføringsloven, sier han.

Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox

Full priskrig på smågodt

Flere dagligvarekjeder dumper prisen på smågodt inn mot halloween.

Ifølge Nettavisen ble prisen på smågodt satt ned til 7,45 kroner per hekto i Coops lavpriskjeder Extra og Obs mandag morgen.

– Nå er det mye fest og moro med halloween, og da vil vi gi ekstra gode tilbud, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop.

Det tok ikke lang tid før både Rema 1000 og Kiwi kastet seg inn i priskrigen og også satte ned sine priser til 7,45 kroner hektoet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Som vi har sagt mange ganger før, så gir vi oss aldri på pris. Hvis vi oppdager at en lavpriskonkurrent setter ned prisen på et produkt, så svarer vi, sier kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi.

Ifølge Nettavisen er smågodt på tilbud også i tre andre Coop-kjeder: Matkroken, Coop Prix og Coop Marked. Her selges det for 8,90 kroner per hekto. I tillegg har Europris en kampanje med smågodt til 6,90 kroner per hekto.

I helgen ble det kaos i flere Coop Mega-butikker da prisen på smågodt ble satt ned til 30 kroner per kilo for å markere kjedens 30-årsjubileum.